Hangi Adobe Programı Ne İşe Yarar?

hangi adobe programı banner

Adobe programını herhangi birine sorsanız size muhtemelen Photohop, Illustrator, After Effect gibi en çok duyulan ve kullanılan programları söyleyecektir. Ama Adobe’nin 50 üzerinde bir birinden işe yarar uygulaması vardır. Bu uygulamalar işe yaramaz veya boş kalabalık gibi dursa da her birinin özelliği kullanım şekli ve amacı çok farklıdır. Bu yazımızda sizin için Adobe uygulamalarının ne işe yaradığını ve özelliklerini anlatacağım. İşte ilk uygulamamız

Adobe Photoshop

Adobe’nin en yaygın kullanılan programlarından biri olan Photoshop, Görselleri Profesyonel şekilde düzenlemenize yardımcı olan bu program yaratıcılığınızı sonuna kadar kullanabileceğiniz bir programdır. Piksel tabanlı bir program olan Photoshop fotoğraf düzenleme dışında dijital çizim için de kullanılan en yaygın programlardan biridir. sanatçılar genelde burada boyama çizim gibi birçok çalışmalarını düzenlemeyi tercih ederler.

Adobe Illustrator

Illustrator çizim ve tasarım yapabileceğiniz bir diğer programdır. Özelliklerinden dolayı Photoshopla çok karıştırılsa da aslında amaçları farkladır. Vektör tabanlı program olan Illustrator üzerinde logo, vektörel çizim, ikon tasarımı gibi birçok çalışma yapabilir.

Adobe InDesign

InDesign çok sayfaları işler için yaygın kullanılan bir programdır. InDesign üzerinden dergi, kitap, katalog gibi çok sayfalı işleri düzenleyebilir ve bunları baskıya uygun düzenleme yapabilirsiniz.

Adobe InCopy

InCopy metin editörlerinin ve yazarların çalışabileceği bir programıdır. Aynı projede birden çok kişi aynı anda çalışabilmekte olması verimliliği önemli ölçüde arttırmakta.

Adobe Lightroom

Lightroom, Photoshop’a benzeyen ama farklı amaç güden kapsamlı bir fotoğraf düzenleme programıdır. Büyük fotoğraf gruplarında küçük düzenlemeler yapabileceğiniz Lightroom, renk dengesi, pozlama ve kontras ayarlarını yapabileceğiniz, genelde fotoğrafçıların vazgeçilmez piksel tabanlı programı olmaktadır. Programı öğrenmek kolay ve basit olmasından dolayı öğrenirken zorluk çekmeniz de daha düşük olacaktır.

Adobe Bridge

Bridge bir görsel medya tarayıcısıdır. Nasıl internet sitelerini görüyorsanız tarayıcınızda bunda ise tüm görsellerinizi görmektesiniz. Medya dosyalarını hepsini yönetmenizi ve taramanızı sağlayacaktır. Hemen hemen bütün Adobe programlarıyla ortak çalışabilmektedir.

Adobe Premier Pro

Premier Pro, kısa bir filmden usta bir prodüksiyon filmine kadar video düzenleme işlemlerini yapabileceğiniz bir yazılım. İçerisinde profesyonel olarak düzenleyeceğiniz araçlar yer almakta. videolarınızı zaman çizelgesinde sırasıyla çok hoş ve kolayca düzenleyebilirsiniz. Ardından videolarınıza istediğiniz gibi efekt verebilirsiniz (yazılar, geçişler, ses efektleri, vb.).

Adobe After Effects

After Effects, çeşitli görsel efektler verebileceğiniz bir yazılımdır. genellikle animasyon ve video çalışmalarını düzenleyeceğiniz çeşitli düzenleme araçları bulunan ve video düzenlemede en çok kullanılan programlardan biridir. Premierden Prodan farkı ise After Effect de sadece 1 video hazırlama gibi birçok farklı özellikle birbirinden ayrılır.

Adobe Media Encoder

Video Render almak ve video uzantısı değiştirmek için kullanılan bir yazılımdır. Adobe uygulamalarıyla bağlantılı şekilde çalışması ise Media Encoder yazılımını en çok kolay kullanımı haline getiren özelliklerinden biridir.

Adobe Prelude

Çok sayıda videoyu kabaca düzenlemek için yapılmış bir yazılımdır. Bir film çekiminde kullanılan sahnelerin videoların geçişleri ve montajları için kullanılan yazılımlardan biridir.

Adobe Audition

Ses kaydı düzenlemek için kullanılan bir programdır. Ses dosyalarını rahatça ve profesyonelce düzenlemenize yardımcı olur.

Flash Professional

2D oyunlar ve uygulamalar yapmak için kullanılan bir yazılımdır. Yapılan oyunlar ve uygulamalar sadece Flash üzerinden çalışmakta.

Flash Builder

Yine oyunlar ve uygulamalar yapabilen ama programlamaya daha yakın bir uygulamadır.

Scout

Flash ile yaptığınız oyunların performansını sorgulamaya ve analiz etmeye yarayan bir uygulamadır.

Adobe Animate

Animasyonu yapabileceğiniz ve bunu rahatça HTML5 ‘e uyarlayabileceğiniz bir yazılımdır.

Adobe AIR

Android ve İOS üzerinde oyun ve uygulama yapabileceğiniz bir uygulamadır.

Characer Animator

Sadece yüzünüzü göstererek yapabileceğiniz animasyonlar yapmanıza olanak sağlayan bir yazılımdır. Çizdiğiniz karakteri kameradan yüzünüzü okutarak hareketlerinizi yapmanızı sağlayabilirsiniz.

Dimension

3D görseller ve 3D çalışmalar üzerine 2D görsellerinizi ekleyebileceğiniz bir yazılımdır. Mock Up düzenlemek için en uygun uygulamalardan biridir, kolaylıkla doku verebileceğiniz birçok özelliği bulunmaktadır. Özellikle ambalaj tasarımı için çok kullanışlı bir yazılımdır.

Fuse

Fuse, 3 boyutlu modelleme yapabileceğiniz bir yazılmdır. Daha çok karakter tasarımı için uygun bir programdır. Photohop ve diğer 3 boyutlu programlara uygun olarak karakterinizi dışa aktarabileceğiniz kullanışlı bir programdır.

Adobe XD

Etkileşimli ve prototip bir yazılımdır. uygulamanızın arayüzünü tasarlayabilir ve yayınlayabilirsiniz. Diğer deyiş ile uygulamanızın demosunu oluşturabileceğiniz bir yazılımdır.

Adobe Dreamweaver

Web tasarım yazılımı olan Dreamweaver hiçbir kod yazmadan sadece görsel üzerinden web sitesi oluşturabileceğiniz bir programdır. Birçok programlama dilini de desteklemektedir.

Acrobat Reader

PDF okuma yazılımı olan ve üzerinde düzenleme yapabileceğiniz bir yazılımdır.

Acrobat Pro

PDFdosyaları üzerinde daha detaylı düzenlemeler ve dışa aktarımlar yapabilmenize olanak sağlayan bir yazılımdır.

Adobe Creative Cloud

Tüm bu yazılımların toplandığı yer olan Creative Cloud Aylık fiyatlandırma ile size tüm uygulamaları aynı pakette sunmaktadır. Güncel fiyatlara buradan ulaşabilirsiniz.

Adobe Stock

Stock üzerinden fotoğraflar videolar ve 3 boyutlu nesneler indirebileceğiniz bir stock sitedir.

Behance

Behance bir portfolyo oluşturabileceğiniz çalışmalarınızı sergileyebileceğiniz bir platformdur.

Adobe Portföyü

Sadece size özel portfolyo oluşturabileceğiniz bir platformdur.

Spark

Heryerde ücretsiz ve basit tasarımlar yapabileceğiniz çevrimiçi tasarım sitesidir.

Ücretsiz ve basit tasarımlar yapabileceğiniz bir diğer platform ise huseyinaylas.com Online Tasarım Platformu.

Bu tarz yazılar ve devamı için sayfamızı ve sosyal medya (instagram) hesabımızı takip etmeyi unutmayın.